Kystdage

Kystdage

Karry-fersken-fiskesuppe - 1/2 2009

OpskrifterOprettet af Henning Pedersen søn, februar 01, 2009 16:09:22

Denne ret fik jeg første gang serveret af Steen fra Nyborg i forbindelse med et møde i forbundets ungdomsudvalg.

Siden har jeg brugt den mange gange, og på flere foreningsture har den haft succes, selvom der var udbredt skepsis ved udsigten til at skulle spises af med fiskesuppe.

Jeg laver den overvejende med havørred, da det - heldigvis - ofte er dem, der er ved hånden :-), men mange andre arter går også fint.

Her er ingredienserne (til 4 personer):

Ca. 500 g fisk - fileteret og skåret i grove tern. Ørred er fint, det samme torskefisk.
1-2 bundter forårsløg
1 tsk, mild karry
1 ds. hakkede tomater
1 ds. ferskner
1 fiskeboullion-terning
1/4 l fløde (er ikker et must)
persille
Ca. 200 g rejer
salt
olie
icebergsalat
3-5 dl vand

Skær fisken i tern og drys med salt. Lad den trække ½ time.
Skær forårsløg i grove stykker.
Skær 4-5 halve ferskner i grove stykker
Snit lidt icebergsalat fint
Hak persille

Varm olie i en gryde og svits løg og karry.
Tilsæt tomater, 2-3 dl saft fra ferskner, vand, bouillon og lidt salt.
Lad det småkoge 5 min.

Tilsæt fisk og ferskner og kog ved svag varme 3-4 min.

Tag gryden af og tilsæt fløde, rejer og icebergsalat. Smag til med salt. Drys persille over.

Spis flute til. God appetit smiley



OBS. Karry og ferskner er faste bestandsdele, mens grønsagerne kan varieres efter de forhåndenværende søms princip.

  • Kommentarer(3)//www.kystdage.dk/#post102