Kystdage

Kystdage

Ørred i grønt og fløde - 8/5 2009

OpskrifterOprettet af Henning Pedersen fre, maj 08, 2009 20:09:04

Det kan være lidt af en udfordring, at få teenagebørn og ægtefælle til at tage deres del af slæbet med at fortære de store mængder fisk (!!), jeg slæber med hjem fra kysten :-)
Denne opskrift er med succes afprøvet på ovennævnte målgruppe, og det faldt heldigt ud, så den viderebringes hermed, så andre i samme situation kan have glæde af den.

Du skal bruge et dejligt stykke havørredfilet på 4-500 g (til 4 personer).
Nå, hvis du ikke lige har det ved hånden, kan du gøre som jeg: Bruge en laksefilet indkøbt i Fakta ;-)

Skær fileten i skiver og læg dem i et fad. Drys salt på og lad det trække i køleskabet ½- 1 time.

Skær grøntsagerne ud. I dette tilfælde blev det rød peberfrugt, forårsløg, champignon, grønne asparger samt bredbladet persille, men der kan sagtens anvendes andre ting.

Kom grøntsagerne i fiskefadet og tilsæt 1/4 liter fløde, samt salt og peber.

Sæt fadet i ovnen. Giv det 25 min. ved 175 grader (varmluft). De første 15 min. med folie over fadet.

Tilbehøret denne dag blev en hurtig kartoffelsalat bestående af nye, kolde kartofler i grove stykker, letkogte sukkerærter og purløg. Det hele vendt i en dressing bestående af olivenolie, hvid balsamico og et fed presset hvidløg.

  • Kommentarer(1)//www.kystdage.dk/#post130