Kystdage

Kystdage

Majskolbefisk - 6/8 2009

OpskrifterOprettet af Henning Pedersen tor, august 06, 2009 17:46:07

Lørdag d. 1. august bragte Politiken en række opskrifter med makrel som udgangspunkt og kokken Christian F. Puglisi som bagmand.

En af opskrifterne handlede om, hvordan man kunne grille makrel og samtidig give dem røgsmag ved at pakke dem ind i majskolbeblade.

Det så spændende ud, og da jeg stod med havørred på 45 cm, tænkte jeg, at metoden burde kunne anvendes på andre arter en makrel.

Det lykkedes ganske godt, selvom røgsmagen ikke var markant.

Her er så, hvad jeg gjorde:

Den rensede ørred blev drysset med salt og peber og maven blev fyldt op med dild og skiver af limefrugt.

Bladene på to majskolber blev krænget tilbage, det løse "hår" fjernet og selve kolberne skråret fri.

Ørreden blev puttet ind, hvor majskolben havde været, og bladene krænget tilbage. Samme procedure i den anden ende af fisken.

Det hele bundet godt sammen med snor og så ud på en meget varm grill.

Fisken blev grillet direkte over de varme kul, så bladene blev brændt af. Det er nemlig derfra røgsmagen skal komme.

Og så var det bare at pakke ud. Fisken fik i alt 25 min., hvilket viste sig at passe perfekt til en fisk af denne størrelse.

Majskolberne blev selvfølgelig også grillet og brugt som tilbehør sammen med ovnstegte kartofler og lidt dip lavet på A38 og diverse krydderurter.
Hertil en kold Fleurie fra Beaujolais. Ikk' så ring' en lun sommeraften :-)

  • Kommentarer(0)//www.kystdage.dk/#post148