Kystdage

Kystdage

Varmrøget ørred med fennikelsalat - 20/2 2009

OpskrifterOprettet af Henning Pedersen fre, februar 20, 2009 15:52:16

Forleden skrev jeg om, hvordan man kunne lave varmrøget ørred i en Webergrill. Her er så den videre fortælling om, hvad der skete med ørreden.

Da vi var på Bornholm i uge 7 blev der - trods de beskedne fangster - et par gange lejlighed til at ryge ørred, og fiskekødet blev efterfølgende brugt i en forret med fennikelsalat.

Til fennikelsalaten bruger jeg:

fennikel
sukker
citron
sennep
sennepsfrø
salt & peber

Fenniklen skræres i tynde skiver på tværts af stænglerne/fibrene. Bland alle ingredienser i en skål og lad det trække en time.

Det varmrøgede fiskekød deles i mindre stykker og kommes i en skål. Her blandes det med cremefraiche, finthakket chalotteløg, purløg, sennep, citronsaft, sennepsfrø, salt og peber.

Til forret spises fisk og salat sammen med lidt brød. Til hovedret fx. sammen med ris eller ovnbagte kartofler.

Inspirationen er hentet her.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real





Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.