Kystdage

Kystdage

Fornuft eller lidenskab - 30/12 2009

DecemberOprettet af Henning Pedersen ons, december 30, 2009 21:35:23

Da jeg forleden stod derude i kulde og vind, slog det mig, at et velkendt tema fra litteraturen kunne være dækkende for det, jeg havde kastet mig ud i, nemlig forholdet mellem på den ene side fornuften og på den anden side følelsen/passionen/lidenskaben.

Hvis du er vant til at fiske på kysten, kender du det sikkert. Når du sidder derhjemme i den varme stue og overvejer mulighederne, er der to stemmer, der hvisker i dit øre. Den ene fortæller, at farvandsudsigten siger, at bølgehøjden vil være under den halve meter, og det sikkert vil være muligt at fiske. Og hvem ved: Måske er det netop i dag, at den store blanke overspringer venter på dig derud?

Den anden stemme hvisker, at temperaturen kun lige har passeret frysepunktet, og at der sikkert vil være store dønninger efter gammel sø. Din erfaring fortæller dig i øvrigt, at hvis du endelig fanger noget, er det med stor sandsynlighed en lille, blank ørred under mindstemålet.

Ni ud af ti gange er der ingen tvivl om, hvem der vinder den indre diskussion. Det gør nemlig lidenskaben. Fornuften får ikke et ben til jorden. I hvert fald ikke før man står og fryser derude ved kysten og spørger sig selv, hvad man egentlig tog af sted for.

På min tur den 23. december løb jeg netop ind i den gamle sø, som fornuften havde forudsagt, men der var dog også fisk, der havde fat i fluen, om end de ikke blev hængende. Så slap jeg da i det mindste for at konstatere, at de var under mindstemålet ;-)

Det var også en formildende omstændighed, at se to kajakroere passere forbi. De var muligvis også overrasket over bølgerne, mens de stred sig frem. Jeg er sikker på, at lidenskaben også i deres tilfælde havde vundet over fornuften.

Juledagene bød på to ture mere, men ikke flere fisk, men heldigvis lå der nogle gode filetter i fryseren, så man kan stå for fiskeforretten til nytårsmiddagen J

Godt nytår til alle læsere af bloggen. Gid I må få masser af løse skæl på jeres hænder i det kommende år!

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af PAR/KSK tor, december 31, 2009 09:45:36

Tak for dit ønske om løse skæl på mine hænder. Som nu næsten fisker i 70 år deler jeg dine tanker og glæder mig over dine indlæg og ser frem til de næste.