Kystdage

Kystdage

Nyt fartøj i flåden - 11/9 2010

SeptemberOprettet af Henning Pedersen lør, september 11, 2010 19:01:20

Forleden anskaffede jeg mig et nyt fartøj. Ganske passende skete det netop den dag flåden fejrede 500 års jubilæum ;-)
Det er nu ikke ligefrem et fartøj, der på nogen måde kan bidrage til opretholdelsen af landets suverænitet på søterritoriet, men tjener udelukkende det formål at holde mig flydende, mens jeg med en yderst beskeden hastighed bevæger mig hen over fiskepladserne. Jeg har med andre ord investeret i en ny flydering :-)

Valget faldt på en Fish Cat, som har den store bekvemmelighed, at man sidder på et solidt stykke skumgummi, som sikrer, at man holder sig fint 5-10 cm over vandet og således kun har underbenene under vand. Desuden er den udstyret med ryglæn, så betegnelsen ”lænestolsfiskeri” er faktisk meget passende.

I dag kom fartøjet så ud på sin jomfrusejlads, som var henlagt til Isefjorden, nærmere bestemt ved Kyndbyværket. Vinden var passende svag fra morgenstunden, og det gik fint at sejle af sted nordpå, mens området blev afsøgt med fluestangen.

Fire undermålsørreder var så venlige at skabe lidt adspredelse undervejs, og på tilbagevejen var der flere gange fisk, der jagede tobiser, så de sprøjtede ud af vandet. Jeg fik dog ikke kontakt med nogen af dem, så der var ikke fisk med hjem, men til gengæld en god oplevelse i mit nye fartøj, der nok skal komme en del på vandet i de kommende måneder.

  • Kommentarer(4)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Henning Pedersen man, september 13, 2010 21:15:27

Denne har slet ikke en tværstang, så det problem har jeg ikke. Man sidder simpelthen bare i sædet, men indtil videre har jeg dog spændt et vadebælte rundt om, nærmest som en sikkerhedssele. Jeg tror dog ikke det er nødvendigt og fortsætter nok ikke med det. Det hører et "bord" med, man kan sætte på foran, men jeg lægger nu bare linen op på venstre ben. Det har fungeret fint.

Se i øvrigt denne lille fine trailer, hvor Fisc Cat'en viser sine evner under forhold, vi desværre næppe kommer til at opleve ved en dansk kyst: http://vimeo.com/14877592

Oprettet af Thomas Schreiber søn, september 12, 2010 18:42:54

Ok, tak for svaret. Jeg overvejer selv en flydering, men har kig efter en Super Fat Cat. Guidelines drifter er for kort frem til, hvor stangen går på tværs. En stang på knæene en hel dag er ikke sjovt :-(

Oprettet af Henning Pedersen søn, september 12, 2010 14:21:47

Den hedder "Fish Cat 4", mere ved jeg faktisk ikke. Fik den hos Tackleshop, da Ole lukkede butikken i sidste måned.

Sammen med min ven Thomas, der købte en ved samme lejlighed, har vi købt bæreremme hjem fre USA. De virker rigtigt godt. Man tager den bare på ryggen som en rygsæk. Den fylder selvfølgelig meget, men vægtmæssigt er den let at bære.

Mvh
Henning

Oprettet af Thomas Schreiber lør, september 11, 2010 20:42:52

Hej Henning,


Hvilken model har du købt?