Kystdage

Kystdage

Hva' fa'en sku' jeg egentlig her? - 2/1 2009

JanuarOprettet af Henning Pedersen fre, januar 02, 2009 15:04:54

Som jeg tidligere har skrevet, holder jeg af fiskepladser, hvor der er albuerum, men når lejligheden byder sig, kan jeg godt lide at tale med de medfiskere, jeg møder ved kysten.

Sådan en lejlighed bød sig i dag. Nattefrosten havde bidt sig godt fast på Sjælland og sendt termometeret ned på næsten 10 minusgrader. Det var derfor ikke helt overraskende, at en stor del af fjorden var dækket af et tyndt lag is, da jeg nåede frem til den udvalgte plads ved 9-tiden.
Jeg fandt et lille område med isfrit vand, men allerede i andet kast røg der en kæmpe fuglerede med spunden line ud fra hjulet. Jeg satte mig godt tilrette for at udrede trådene, men måtte til sidst opgive og kappe linen.
Under disse anstrengelser var en anden dukket op, og sammen gik vi længere hen for at se, om isen ikke var på vej til at bryde op. Vi fik os en lang snak om kystpladser og fisketeknik, og inden længe havde vi selvfølgelig også fundet fælles bekendte.

Blog Image

Da isen endelig trak sig tilbage var klokken blevet 11, og modsat dagene mellem jul og nytår var der desværre ingen fisk, der brød overfalden. Vi fiskede lidt, men faldt så i snak med endnu en fisker, der var ankommet. Det viste sig at være Rasmus, som tidligere har undervist i fluebinding i foreningen.

Ved middagstid kom der lidt gang i vinden, og nu blæste isen hurtigt væk. Vi prøvede fiskeriet igen, men så eller mærkede stadig ingen fisk. Til gengæld mærkede vi. hvordan kulden bed i fingrene.
På vej ned til bilen tænkte jeg på en gammel sang med Shu-Bi-Dua, der sluttede med noget i retning af ".....kolde tæer. Hva' fa'en sku' jeg egentlig her?"

  • Kommentarer(4)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Alex Bøgelund man, januar 19, 2009 12:17:29

Hej Henning, tak for invitationen til din blog. Desværre har jeg først i dag haft tid til at "surfe lidt rundt", og jeg må sige at du "går til den" og har meget at byde på.

På den selvsamme dag fiskede jeg ved vort sommerhus på Fyn, og på årets anden dag fangede jeg årets første ørred. Ikke nogen rekordfisk, men den første.....

46 cm og 1,1 kg. Dens udseende viste at den garanteret ikke har været i åen og hygge sig i denne vinter. smiley

Oprettet af Martin søn, januar 11, 2009 20:37:15

Hej!

Du tænker på "Står på en alpetop", hvor de ganske rigtig synger det du nævner i allersidste linie.

Oprettet af Jørgen H. Poulsen lør, januar 03, 2009 11:49:03

Hej Henning.

Godt nytår! Oplevede tilsvarende forhold ved Borre Knob i Horsens Fjord 2. januar, fik dog lov til af varme fingrene lidt i solen.

Venligst

Jø.P.

Oprettet af Tom Lerdangaard fre, januar 02, 2009 22:23:40

Hej Henning,

Sådan havde jeg det også den 31 efter 5 timer på pladsen, nu har jeg fundet et par ekstra uldne sokkersmiley

Hilsen

Tom